Begin te typen om producten te zien die u zoekt.
  • Menu
  • Categorieën

Winkelwagen

Sluit
VERLENG HET LEVEN AAN JAREN MET AYURVEDA

Onze Blog

Onze Blog

6 Natuurlijke tips om met migraine om te gaan volgens Ayurveda

Migraine is zoveel meer dan alleen hoofdpijn. Het kloppen in de slapen. Het felle licht. De harde geluiden. Veel mensen hebben concentratie- en werkproblemen door de hevige pijn. Het is even moeilijk om te rusten. Je hoofd gonst. Alles doet pijn. Elk geluid is te hard. Het enige wat je wilt is dat de pijn weggaat.

Je kunt een pijnstiller nemen om de pijn te verzachten. Maar wat als de pillen niet meer helpen? Of wat als je denkt dat er natuurlijke oplossingen zijn om je te helpen?

Het goede nieuws is: De meeste migraine triggers kunnen worden genezen of in ieder geval voorkomen. Zo niet, dan kunt u ook proberen de triggers te verminderen. Het tweede goede nieuws: Al deze methoden zijn natuurlijk. U kunt migraine dus op een veilige en gezonde manier bestrijden door uw lichaam te helpen.

Wij geven u negen trucs die u kunnen helpen migraine uit uw leven te weren - of in ieder geval sterk te beperken, zowel wat betreft intensiteit als frequentie. 

 

Tip 1: Luister naar je lichaam.

Probeer erachter te komen wat uw migraine triggert door af te stemmen op de reacties van uw lichaam op bepaalde dingen: is het een geur, licht, een soort voedsel dat de migraine hoofdpijn veroorzaakt? Stress kan ook een trigger zijn.

 

Tip 2: Zorg ervoor dat je elke dag mediteert.

Door wat tijd in je dag te vinden om te mediteren kun je het stressniveau laag houden. Bij diepe ontspanning worden de genezingsmechanismen van het lichaam automatisch geactiveerd. 

 

Tip 3: Laat snoep en junkfood staan.

Hebt u onlangs uw eetgewoonten geobserveerd? Bent u een liefhebber van fastfood of hecht u veel waarde aan gezonde voeding? Migraine kan ook worden beïnvloed door voeding en voedingsgewoonten. Vermijd bewerkt voedsel, gebruik verse ingrediënten en eet bewust. Vergeet niet veel water te drinken!

 

Tip 4: Een korte wandeling of yoga kan wonderen doen.

Slechts een paar minuten wandelen kan een groot verschil maken. Maak 's ochtends een korte wandeling, adem wat lucht in. U kunt ook lichte, eenvoudige yogahoudingen doen. Hier is een lijst met een paar houdingen die je kunt doen: 

  1. Hastapadasana (staande vooroverbuiging)

  2. Setu Bandhasana (Brug Houding)

  3. Shishuasana (Kinderhouding)

  4. Marjariasana (Kattenstrek)

  5. Paschimottanasana (tweebenige vooroverbuiging)

  6. Adho Mukha Svanasana (neerwaartse houding)

  7. Padmasana (Lotus houding)

  8. Shavasana (Lijkhouding)

 

Tip 5: Rust goed uit, slaap goed.

Migraine kan worden uitgelokt door een verstoord slaappatroon of een gebrek aan goede slaap. Hoe donkerder de slaapkamer, hoe dieper u in slaap kunt vallen. U moet ernaar streven minstens zeven uur te slapen, bij voorkeur tussen 22.00 en 6.00 uur.

 

Tip 5: Gun jezelf een mentale pauze.

Hoe meer je stress hebt, vooral op je werk, hoe groter de kans dat de volgende migraineaanval om de hoek komt kijken. Verwen jezelf met een lekkere massage of detox, breng wat quality time door met je familie of zelfs alleen, als dat beter voelt. 

 

Tip 6: Versla de angst voor migraine

Heb je ooit gemerkt dat alleen de angst voor migraine een nieuwe aanval kan uitlokken? Betrap je jezelf erop dat je onbewust denkt dat bepaalde dingen doen schadelijk kan zijn voor je hoofdpijn? Dan pieker je er de hele dag over, over wat je hebt gedaan, voel je de lichte hoofdpijn aankomen, die de hele dag aanhoudt. Hou je geest bezig met andere dingen en laat de angst niet de overhand nemen en een nieuwe hoofdpijn veroorzaken. 

Zo simpel is het. . . 

 

Geef deze tips een kans en kijk of je migraine minder wordt of helemaal ophoudt. Als je resultaten wilt zien, doe dan een beetje moeite en volg deze richtlijnen. Wacht niet, begin nu, want je wilt niet in angst leven voor de volgende migraine. Doe je best om het te voorkomen. Je lichaam zal je dankbaar zijn. 

Scroll naar boven

#title#

#price#
×