Begin te typen om producten te zien die u zoekt.
  • Menu
  • Categorieën

Winkelwagen

Sluit
VERLENG HET LEVEN AAN JAREN MET AYURVEDA

Onze Blog

Onze Blog

Een korte gids om Ayurveda te begrijpen

Het woord 'Ayurveda' klinkt bekend, maar kunt u het eigenlijk wel definiëren? Het klinkt als 'holistisch', 'gezond', 'natuurlijk', 'homeopathisch', maar wat betekent het eigenlijk? 

De naam Ayurveda bestaat uit twee woorden. 'Ayu' betekent leven en 'Veda' betekent kennis en wetenschap, wat betekent dat Ayurveda de wetenschap van het leven is. 

 

Hoe is het begonnen?

De wetenschap van de Ayurveda dateert van 5000 jaar geleden en vindt haar oorsprong op het Indiase subcontinent. In een poging de vraag te beantwoorden wat gezondheid is, realiseerden de oude wijzen zich dat gezondheid een samenstelling is van fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. 

Hoe werkt het? 

 

  • De holistische benadering

Volgens de Ayurveda zijn gezondheid en ziekte bijproducten van alle aspecten van iemands leven: voeding, carrière, mentaal kader, sociale activiteiten en spiritueel leven. Als één gebied verzwakt is, beginnen alle gebieden te lijden. Het leven is als een web: als je één deel van het web schudt, schudt het hele web.

 

  • Principes van Ayurveda

Ayurveda gaat ervan uit dat het universum bestaat uit vijf elementen: lucht, vuur, water, aarde en ether. Deze elementen worden in de mens vertegenwoordigd door drie "dosha's", of energieën: Vata, Pitta en Kapha. Wanneer een van de dosha's zich in het lichaam ophoopt boven de gewenste limiet, verliest het lichaam zijn evenwicht. Ieder individu heeft een eigen balans, en onze gezondheid en ons welzijn hangen af van het juiste evenwicht tussen de drie dosha's. Ayurveda stelt specifieke levensstijl- en voedingsrichtlijnen voor om mensen te helpen de dosha's in evenwicht te brengen.

  • Preventieve gezondheidszorg en gezondheidsbevordering

Ayurveda hecht veel belang aan preventie, omdat het veel gemakkelijker is de gezondheid te behouden dan deze te herstellen als deze eenmaal is afgebroken.

 

  • Behandelingspraktijken

Ayurvedische behandelingsdoelen omvatten het elimineren van gifstoffen, het verminderen van symptomen, het verhogen van de weerstand tegen ziekten en het brengen van harmonie in iemands leven.

 

Ayurveda wordt steeds populairder, vooral onder mensen die op zoek zijn naar natuurlijke oplossingen, als aanvulling op de moderne geneeskunde. Met de hulp en expertise van ayurvedische consulenten kunt u uw unieke lichaamsbouw (Prakriti) en dosha (Vatta, Pitta, Kapha) achterhalen. Zij zullen rekening houden met uw unieke fysieke en emotionele constitutie en het evenwicht tussen alle drie deze elementen, alvorens u een holistisch behandelplan te geven, dat veranderingen in uw dieet, levensstijl en gewoonten, natuurlijke remedies, gratis kruidensupplementen en series massages, yoga en meditatie omvat.

Ayurveda Ayurveda heeft een lange weg afgelegd sinds het begin vijfduizend jaar geleden, en in zijn tijdloosheid kan het in de moderne wereld van vandaag evenzeer worden toegepast als in de oudheid. Het overstijgt cultuur, ras en geografie - ieder mens in de wereld kan het gebruiken om zijn gezondheid en levensstijl te verbeteren, ziekte te voorkomen en een welvarend leven te leiden in lichaam en geest.

Scroll naar boven

#title#

#price#
×