Begin te typen om producten te zien die u zoekt.
  • Menu
  • Categorieën

Winkelwagen

Sluit
VERLENG HET LEVEN AAN JAREN MET AYURVEDA

Onze Blog

Onze Blog

6 Ayurvedische tips voor mooi en sterk haar

Je bent dus al een tijdje op zoek naar de juiste shampoo of een goed haarmiddel. Je haar is droog, geladen met statische elektriciteit, broos en mist glans. Je hebt al veel oplossingen geprobeerd, maar ze zijn allemaal mislukt. Je ziet het anderen doen. En het lijkt alsof iedereen om je heen prachtig, glanzend haar heeft. 

Maar om één of andere reden lijkt het alsof je haar dringend een therapie nodig heeft. Wat je ook probeert, het lijkt niet de juiste oplossing voor je haar.  

Deze keer niet. 

Want deze keer zul je gewapend zijn met enkele tips, trucs en geheimen uit de wetenschap van de Ayurveda. Dus probeer deze tips eens en kijk of ze ook voor jou werken... 

 

Tip 1: Masseer uw hoofdhuid regelmatig. 

Pak je favoriete haarolie (sesam- of kokosolie zijn een goede keuze) en wrijf je hoofdhuid lekker in. Een goede hoofdhuidmassage stimuleert de bloedcirculatie en zuurstof, waardoor er meer voedingsstoffen naar de wortel gaan en de haargroei wordt ondersteund. Het helpt ook bij dunner wordend haar of haaruitval. Olie in combinatie met bepaalde kruiden kan bijzonder effectief zijn.

 

Tip 2: Vermijd of minimaliseer stress. 

Ayurveda is een holistische wetenschap en legt de nadruk op zowel uw mentale als uw fysieke toestand. Stress is een ongelukkige factor die vroegtijdig grijs worden van het haar, haaruitval en droogte kan veroorzaken. Yoga en meditatie zijn goede manieren om van stressopbouw af te komen. 

 

Tip 3: Was regelmatig de hoofdhuid en het haar. 

Dit helpt verstopte haarzakjes en een jeukende hoofdhuid te voorkomen. U kunt het beste een milde kruidenshampoo gebruiken, zoals Sri Sri Tattva's Henna Shikakai Shampoo.Hoe agressiever uw shampoo en hoe vaker u die gebruikt, hoe eerder uw hoofdhuid en haar uitdrogen. 

 

Bonustip: 

Lauw en zoet water is het beste voor haarverzorging. 

Bijzonder belangrijk: Droog je haar af en toe zonder föhn, laat het haar drogen in de frisse lucht!

 

Tip 4: Kam je haar.

Dagelijks kammen is ook belangrijk voor gezond haar, omdat het de hoofdhuid helpt de juiste hoeveelheid talg te produceren. Deze "natuurlijke olie" zorgt ervoor dat het haar er gezonder en glanzender uitziet.

 

Tip 5: Eet goed. 

Voortijdige haaruitval en grijs worden van het haar zijn volgens de Ayurveda ook het gevolg van een tekort aan voedingsstoffen. Sesam, kokosnoot, groene groenten, dadels, rozijnen, kwark, verschillende soorten bonen, noten, granen, gezonde vetten en alle soorten volle granen kunnen een bijzonder positief effect hebben op je haar.

OPMERKING: Laat uw lichaam het voedsel goed verteren. Drink niet te veel tijdens de maaltijd - drink liever een half uur voor of na de maaltijd water. Lauw water is de beste manier om de spijsvertering te bevorderen.

 

Tip 6: Optimaliseer uw slaap.

Slaap speelt ook een centrale rol in de Ayurveda. Onregelmatige of slechte slaap kan de interne klok van het lichaam in de war brengen, zodat het lichaam niet goed kan regenereren. Dit heeft ook zijn weerslag op je haar.

Samengevat: Goede haarverzorging is eigenlijk vrij eenvoudig als je deze 6 tips toepast. Dus laten we je achter met een laatste tip... 

Ayurvedische haarverzorging is holistisch, wat betekent dat de oplossing ligt in het verzorgen van meer dan alleen je haar. Een goed dieet, goede slaap en ontspanningstechnieken kunnen een lange weg gaan als je besluit om aan een gezondheidsreis te beginnen. Onderneem nu actie, ook al voel je je er nog niet klaar voor, we beloven je dat alles op zijn plaats valt als je jezelf dat eerste zetje geeft. 

 

Wacht niet langer! Geef je haar - en vooral je lichaam - de aandacht die ze verdienen!

Scroll naar boven

#title#

#price#
×